суботу, 24 березня 2018 р.

Батькам


З чого починається тато?
       Давно доведено, що для нормального розвитку дитини необхідна гармонія. Особлива атмосфера, в якій вона буде почуватися затишно і комфортно, а головне – у безпеці. Ці умови мають створити батьки: тато і мама. Тато – сила, вимогливість, впевненість і захист. Мама – ніжність, ласка, турбота і безумовна любов. Батьки разом – кокон, в якому буде «дозрівати» малюк.
        Мама любить за те, що ти є. Тато – за те, який ти є. Це основна відмінність між батьками. Тому тато – важливий стимул для розвитку малюка. Оцінка тата інколи важливіша за мамину. Татам слід навчитися користуватися цим інструментом.
       Так з чого ж починається тато? 
Тато починається з емоційного контакту з коханою жінкою в період вагітності, а через неї з дитиною. Після народження  життєво необхідний тілесний контакт з  дитиною. Доведено, що діти, яких часто беруть на руки, пестять, цілують та обіймають – розвиваються набагато швидше. Татові дотики, може, навіть більш важливі, ніж мамині. Дитина швидко відчує, що вона ще комусь потрібна, поцінує майже професійний татів масаж, зрозуміє, чим чоловіча щока відрізняється від жіночої... Просто отримає більше ласки. А тому – буде щасливішою!Крім того, малеча набуває довіри до всього світу. У неї не буде підсвідомого страху перед життям. Тому вона зможе стати успішною та впевненою у собі людиною.

        Татам, враховуючи їхню зайнятість, хочеться побажати успіху та надати кілька порад щодо виховання своїх дітей.
1. Хоч інколи читати літературу про виховання дітлахів. Формула «я приношу гроші – а мама займається вихованням» не має права на існування.
2. Мати своє особливе, таємне, «чоловіче» заняття з малюком. Чужим (мами, не ображайтеся!) в ньому не має місця. Це може бути особливий ритуал відходу до сну, риболовля чи майстрування повітряних зміїв, прогулянка магазинами в пошуках одягу для ляльки (поважайте смаки донечок) або катання на велосипедах тощо.
3. Завжди знаходити час для своїх дітей. Навіть якщо дуже зайняті. Телефонуйте їм з роботи, дозволяйте відправляти факси з малюнками чи віршами електронною поштою, надсилати СМСки – діти повинні знати, що вони дуже важливі для свого тата. Складно? Звичайно. А хто казав, що діти – це просто?
4. Бути щирим та послідовним. Якщо щось не вийшло, зірвалися ваші плани, на роботі аврал, необхідно пояснити це дітям. Навіть найменшим. Вони здатні зрозуміти набагато більше, ніж ви думаєте і зможуть здивувати вас своїм розумінням та несподіваною підтримкою.
5. Любити та поважати малюка. Але при цьому бути вимогливим до дитини і до себе також.
6. І найголовніше – любити та поважати маму, бути коханим і щасливим.

    Пройде час і ви зрозумієте, що ваші зусилля не пройшли марно.                                                   Один батько вартий ста вчителів.

Немає коментарів:

Дописати коментар